Houten speelgoed beter voor het milieu

Houten taart

Ken je dat? Op de verjaardag van je kind staat de woonkamer ineens vol met speelgoed. Flikkerende lichtjes, gillende sirenes en irritante geluidjes die maar blijven doorgaan… Alle knopjes worden uitgeprobeert en nog een keer en nog een keer. Je haalt diep adem, glimlacht en probeert de visite te verstaan, maar van binnen baal je, nog meer herrie, nog meer prikkels en al dat felgekleurde plastic..

Na een paar dagen een overvloed van nieuwe geluiden en lichtjes te hebben doorstaan wordt het vaak weer rustig. Het speelgoed beland weer in een hoek en er wordt gespeeld met een kartonnen doos en krijtjes. De doos wordt mooi gekleurd, een raampje, een deur, het wordt al een echt huisje.

Je kind gaat erin zitten en speelt dat het een eigen huis heeft, of een boot, of een konijnenhok.

Dit is echt spelen.

Houten speelgoed is weer hip, het is duurzaam, bevat geen giftige stoffen en het gaat lang mee.

Beter voor je kind, maar ook voor het milieu. En voor jou natuurlijk, want het scheelt een hoop herrie in huis.

Kinderen leren door na te doen, ze spelen dat ze eten koken of iets repareren. Met het houten speelgoed van Eichhorn bevinden ze zich zelfs in een eigen winkel of werkplaats van hout. Je kan zelfs je eigen restaurant beginnen met het vele houten eten wat je hier bij Kiddeaus vindt, zelf een taart en een kassa.

Houten blokken zijn ook leuk, je kan er vanalles van maken. Sorteren op vorm of kleur, opstapelen of een mooi huisje van bouwen. Dit stimuleert de fantasie en de creativiteit veel meer dan wanneer je alleen maar knopjes kunt indrukken en er een geluidje klinkt. Het kind kan zelf creeëren en dat maakt spelen zo leuk en boeiend.

Ook kun je houten speelgoed vaak nog uitbreiden met bijvoorbeeld een nieuwe set blokken.

En deze kun je dan ook weer vragen voor de volgende verjaardag van je kindje.

 

Shirley Jansen

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Houten speelgoed beter voor het milieu

  1. Marja zegt:

    Leuk blog, ik mis alleen het houten speelgoed van Grimms in de shop, komt dit ook nog?

  2. kiddeaus zegt:

    Dank je wel Marja, wij zijn bezig om te kijken of we het speelgoed van Grimms in de shop kunnen krijgen, wordt vervolgd:)!

Reacties zijn gesloten.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 45 reviews.
× Vragen? Start de chat