Burendag, op 26 september is het zover!

Green toys theeservies

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in September gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje fonds. Het doel is om buren uit de straat even weg te halen uit de dagelijkse sleur en samen gezellig een kopje koffie of thee te drinken. Even bijpraten, de kinderen fijn buiten laten spelen en genieten van een lekkere kop koffie. En uiteraard kan daar wat lekkers bij! Zeker in de huidige tijd is contact met mensen om je heen belangrijk. Denk aan anderhalve meter afstand, zo houden we het prettig voor iedereen.

Een burendag kan je laten organiseren via bijvoorbeeld een buurtvereniging. Hierdoor kan je vaak subsidie krijgen, en eenvoudig voor een bepaalde tijd de straat af zetten om kinderen veilig buiten te laten spelen op straat. Hier kunnen de buren ook gebruik van maken en op gepaste afstand van elkaar gezellig bij te praten. Maar, je hebt niet perse een buurtvereniging nodig. Je kan bij je gemeente vragen om de straat af te mogen zetten. Er zijn hiervoor eenvoudige regels opgesteld. Iedereen kan zijn  eigen koffie of thee maken en wellicht wat lekkers voor erbij. Zo maak je het voor iedereen gemakkelijk!

Houten aarbei taart

Om voldoende afstand te houden, kan je bijvoorbeeld ook bij je eigen voordeur blijven of in je voortuin als je deze hebt:). Zo kan je al bijpraten met je directe buren. Deze dag moet wel georganiseerd worden door de buurtvereniging.

Een van onze klanten meldde ons dat in haar straat alle kinderen wat knutselen en dat op een tafeltje zetten in de voortuin. De buren kunnen dan een mooi rondje maken en alle fraaie knutselspullen bekijken en tegelijk een praatje maken. Goed idee? Als je snel besteld bij Kiddeaus, dan heb je het nog op tijd in huis. Wel zo gemakkelijk.

Liefs,

Kijkdoos speeltuin werkplaat
Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.
De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 45 reviews.
× Vragen? Start de chat