Voorstelrondje! Nieuwe gastblogger Kiddeaus

Gastblogger Kim

Al 22 jaar ben ik bewust vegetariër. Destijds een keuze van een pubermeisje dat het zielig vond om dieren te eten (Precies! Net als in de Unox rookworstreclame.), inmiddels een keuze die veel verder gaat dan dat. Duurzaamheid was nog geen thema waar veel over gesproken werd toen ik als 12-jarige ineens besloot om geen vlees meer te eten, laat staan dat ik zelf wist wat het inhield. Inmiddels weten we natuurlijk wel beter en is iedereen zich er denk ik wel van bewust dat we met zijn alleen verantwoordelijk zijn voor een beter milieu en een schonere wereld.

Als mama ben ik daar nog meer mee bezig dan eerst. Je vraagt je toch af hoe de wereld er over 50 jaar uitziet en in wat voor wereld je kinderen (en misschien wel kleinkinderen) opgroeien. Ik vind het in elk geval een fijn idee dat ik (en inmiddels ook mijn gezin) mijn steentje bijdraag het stukje bij beetje duurzamer maken van de wereld door het simpele feit dat ik geen vlees eet.

Duurzaamheid klinkt soms als een groots, ongrijpbaar thema, maar juist met kleine beslissingen en keuzes die je dagelijks maakt kun je het verschil maken.

Dit is geen belerend vingertje, maar denk maar eens aan die berg speelgoed in huis. Valt je er iets aan op? Ook ik moet op dit onderwerp schuld bekennen, in mijn huis staat ook plastic speelgoed.

Maar, gelukkig zijn er veel duurzame alternatieven! Soms moet je er alleen even op gewezen worden, zo ook ik. Want wist je dat Kiddeaus een groot assortiment aan duurzaam speelgoed heeft voor alle leeftijden? Wat er zo fijn is aan duurzaam speelgoed, het is veilig en het gaat jarenlang mee. Bij ons in huis zijn bijvoorbeeld de houten blokjes favoriet, 37 jaar geleden speelden mijn man en zijn broer ermee, en nu bouwen mijn jongens er de mooiste huizen mee. Zo leuk om te zien en dat allemaal dankzij mijn schoonmoeder (dat ik dat ooit zou zeggen ;)). Wie wat bewaart, die heeft wat!

Wie ik ben? Kim, 34 en mama van twee knappe zoons, Matteo van 3 en Tommaso van bijna 1. Ik werk als Marketing- en Communicatieadviseur en heb mijn eigen Marketingbureau CommuniKim. Vanaf nu zal je mijn naam regelmatig voorbij zien komen op Kiddeaus.nl, want ik ben de nieuwe gastblogger! Twee keer per maand ga ik schrijven over duurzaam speelgoed en natuurlijk zal ik ook de ervaringen van mijn zoons met jullie delen. Als ervaringsdeskundige weet ik precies wat jij als mama (of papa natuurlijk!) belangrijk vindt in je zoektocht naar duurzaam, leerzaam en veilig speelgoed.

Tot snel!

Kim

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.
De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 45 reviews.
× Vragen? Start de chat